DIY: fluturi pestriţi

26 iunie 2016 , 1868 afisari

În acest aranjament minunat propus de Editura Casa regăsim o părticică dintr-o grădină de flori, într-o formă stilizată. Combinaţia de culori orbitoare și linii paralele creează un efect puternic.

Citește si: 7 idei creative de a aranja florile

Materiale:

Flori de grădină

Vază dreptunghiulară

Citește si: Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Burete floral umed

Pietricele decorative

Beţișoare subţiri colorate

Citește si: Cum să-ţi faci o măsuţă de cafea dintr-un buştean

Fetru

Foarfecă

Cuţit

Citește si: Nu arunca mobila veche! Află cum o poţi restaura

Mod de realizare:

Alegerea vasului potrivit este deosebit de importantă: se vor evita ghivecele cu modele sau cu forme ondulate. Un vas simplu, de formă dreptunghiulară, reprezintă opţiunea perfectă.

Se așază buretele umed în vas, la 2 cm de marginea acestuia. Se înfig beţișoarele colorate în burete, apoi urmează florile. Se curăţă tulpinile de frunze, pentru a nu distrage atenţia de la culorile intense ale florilor. Se începe cu florile cu corole mai mari, mai puternice. Nu se folosesc multe flori, iar cele selectate se aranjează pe mai multe niveluri. Pentru a intensifica imaginea de ansamblu, peste burete se presară pietricele decorative. Se decupează mici pătrate din fetru, care se înfig pe capetele beţișoarelor. Plăcuţele colorate plutitoare, asemeni unor fluturi pestriţi în zbor, vor întregi aranjamentul floral.

Citește si: Decoraţiuni de Crăciun din materiale reciclabile

Pentru imagini cu etapele de execuţie accesează galeria foto.

Articolul a fost extras din cartea “Aranjamente florale moderne” de la Editura Casa. Până pe 30 iunie, cartea are 40% reducere.

Citește si: Decoratiuni handmade pentru Craciun

www.edituracasa.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter