Decoreaza peretii albi

24 noiembrie 2010 , 2034 afisari

Candva ii vedeam ca pe o solutie de amplificare pentru spatiile mici (chiar sunt!), dar acum, cand ma uit la un perete alb, vad si nenumaratele posibilitati de a il decora si transforma in punctul de atractie al decorului.

Nu te lasa pacalit! Nu ma pregatesc sa iti povestesc despre tablouri, postere si poze cu care sa umplii peretii. Asta o stii si tu! Si chiar a trebui sa aplici metoda, daca nu vrei sa incerci alta varianta de a-ti decora peretii, desi eu sunt sigura ca am sa te conving. Despre ce vorbesc? Pai in primul rând despre a nu lasa peretii goi. Daca nu ai nici prea mult mobilier, va crea o senzatie austera, ceea ce nu e bine nici daca mergi pe minimalism. In al doile rand, iti propun doua variante simple, zic eu, de a-i personaliza. Eu le-am pus in practica pe ambele si deci cred ca ai sa te descurci si tu.

O solutie moderna si extrem de atractiva pentru a-ti revitaliza decorul casnic o reprezinta stikerele pentru pereti. Autocolantele decorative propun modele multiple, de la forme geometrice si paternuri florale la figurine, corpuri ceresti si personaje de poveste pentru camerele celor mici.
Foarte originale, iti vor improspata decorul si ii vor oferi personalitate fara sa implice prea mare efort. Sunt usor de aplicat, reprezentand o alternativa cel putin la fel de atractiva si spectaculoasa la tapet sau la picturi murale. Le poti lipii pe pereti, usi, corpurilor de mobilier si chiar pe electrocasnice (care vor deveni astfel mai prietenoase). Elementele autoadezive pot „infatisa” motive florale, animale, modele abstracte sau forme geometrice, care iti suscita imaginatia si indemanarea pentru a realiza jocuri de linii si culori cat mai cool.

Ce trebuie sa faci?

1. Stickerele se gasesc in pachete de una sau mai multe planse. Bucatile autoadezive sunt individuale si poti sa le aplici cum doresti. Mai intâi trebuie sa stergi peretele cu o cârpa moale si uscata pentru a asigura aderenta.

2. Daca nu ai in minte un plan de aranjare, poti sa te inspiri din modelul prezentat pe ambalaj. Odata stabilit acest lucru, desprinde cate un element deco si lipeste-l pe perete.

3. Procedeul de aplicare este extrem de simplu: se apasa pe fiecare bucata cu o cârpa uscata sau chiar cu mâna. Fiind autoadeziv, nu este necesar lipici pentru prindere.

4. Continua sa lipesti bucata cu bucata pana obtii modelul dorit. Un pachet cu doua planse este suficient pentru a contura un perete. Stickerele sunt destul de rezistente in timp si se pot dezlipi usor, fara a afecta tencuiala. Toata actiunea nu-ti va lua mai mult de jumatate de ora. Si asta daca esti foarte tipicar!

Picturile murale sunt impresionante! Efectul lor este impresionant, mai ales daca sunt de mari dimensiuni. In functie de tema abordata, pot fi integrate cam in orice decor. Ar fi indicat insa sa apelezi la un artist plastic pentru realizarea lor daca vrei sa fie cu adevarat spectaculoase. Fireste ca poti desena si tu ceva, mai ales daca stii ca ai talent sau daca esti dispus sa stai cu „opera” pe peretii.

Iata ca exemplu o lucrare realizata de artistul Cazanaru Ghina. In cazul de fata, s-a urmarit crearea unei atmosfere tipice secolului al XIX-lea.

Culori si materiale

Pentru pictarea peretilor s-au folosit vopsele alchidice, acrilice si uleiuri. Desi gama de culori a fost destul de larga, cateva dintre acestea au stat la baza picturii: rosu englezesc, ocru, maron, negru, albastru, alb si galben. Vopselele se gasesc in comert la preturi accesibile. De fapt, cheia acestei picturi nu consta in materialele scumpe, ci in tehnica de lucru si in capacitatea de combinare a culorilor.

Tehnica de realizare

Peretele a fost mai intâi finisat, apoi zugravit cu var lavabil. Cu ajutorul unei pensule de dimensiuni medii s-au aplicat pe fundal uleiuri de pictura din Italia, de culoare rosu englezesc. Dupa ce peretii s-au uscat, au fost executate ramurile copacului si floricelele cu acelasi tip de uleiuri. Frunzele au fost pictate cu aur lichid, adus din Germania deoarece in România este mult mai greu de gasit. Datorita materialelor folosite, aceasta pictura are atuul unei rezistente indelungate, ajungând chiar si la 50 - 60 de ani.

Loading...

Comentarii

Newsletter