Cum se aplica rasina epoxidica

10 septembrie 2014 , 4636 afisari

Datorita calitatilor sale remarcabile, pardoselile epoxidice reprezinta o alternativa din ce in ce mai utilizata in spatiile rezidentiale. Respectand cu rigoare instructiunile tehnice, rasina epoxidica poate fi aplicata si de amatori.

Rasina epoxidica se aplica pe o suprafata de beton curata si uscata, rezistenta si portanta, in strat continuu, cu o grosime de aproximativ 3 mm. In cazul in care suprafata cu pricina prezinta substante care ar putea influenta negativ aderenta (cum ar fi grasimi, uleiuri etc.), aceasta trebuie spalata in prealabil. Continutul (amestec de rasina si intaritor) se aplica uniform cu ajutorul unei pensule sau cutit de aplicare pe toata suprafata. Daca solicitarile mecanice nu sunt mari, se pot aplica straturi cu grosimi intre 1-3 mm. Cu cat grosimea stratului este mai mare, cu atat durata de viata a pardoselii este mai mare. Timpul de uscare este de aproximativ 48 de ore, la o temperatura de cel putin 20 de grade Celsius (la temperaturi scazute reactiile chimice sunt incetinite). Materialul atinge duritatea finala in trei zile.

Este foarte important ca persoanele care aplica rasina epoxidica sa urmeze 100% instructiunile tehnice, in caz contrar existand riscul ca rasina sa nu se intareasca, iar lucrarea sa fie compromisa. In functie de grosimea stratului aplicat, de mediu si conditiile de exploatare, durata de utilizare a unei pardoseli epoxidice este intre 3 si 10 ani.

Pardoselile epoxidice se recomanda indeosebi pentru spatiile industriale (fabrici, spitale sau alte spatii care trebuie dezinfectate des), pentru cele comerciale sau publice, care trebuie sa indeplineasca caracteristicile de durabilitate si robustete. In acelasi timp, reprezinta o varianta demna de luat in calcul in spatiile rezidentiale: sunt atractive din punct de vedere estetic, rezistente, usor de curatat (nu prezinta rosturi, imbinari, taieturi), termoizolante si hidroizolante.

Loading...

Comentarii