Cum sa confectionezi o perdea

08 iulie 2009 , 6867 afisari
Exista o multitudine de lucruri pe care le poti face singura si care nu necesita proceduri sofisticate sau materiale costisitoare. De exemplu, confectionarea unor accesorii pentru camera ta este destul de usor de realizat si-ti ofera posibilitatea crearii unui spatiu mai intim, mai personalizat. Noi venim cu o sugestie, si anume confectionarea unei perdele din voal pentru camera de zi.

Materiale necesare: voal, culoare lila, cu o lungime de 1,80 cm si o latime de 1,40 cm; voal, culoare mov inchis, cu o lungime de 95 cm si o latime de 15 cm; trei pliculete cu margele galbene; ata de cusut.

Voal lila: 21,11 lei; Voal mov: 7,5 lei; Margele: 1,50 lei/plicul.

Etape de lucru
1. Partea de sus a materialului a fost dublata pentru a forma o bata de 8 cm. Aceasta bata a fost apoi insailata, pentru a fi cusuta la masina.

2. Urmatoarea etapa a constat in insailarea marginilor si a partii de jos a perdelei. Pe urma acestor insailari, suprafetele au fost trase la masina de cusut.

3. Pe marginea de sus a batei s-au facut falduri, iar apoi a fost incretit materialul intre falduri, prin insailare. Ulterior, suprafata insailata a fost trasa la masina de cusut pentru fixarea acestor falduri.

4. Pentru strangerea perdelei s-a creat un accesoriu din margele. Pe o panglica subtire de culoare mov au fost aplicate margele pe trei randuri. Panglica se incheie cu ajutorul unui scai.

Loading...

Comentarii

Newsletter