Cum amenajezi o cameră în stil eclectic

13 februarie 2017 , 1305 afisari

Stilul eclectic este unul dintre cele mai greu de obținut stiluri. Trebuie să ai fler, intuiție și o bogată cultură estetică pentru a obține o amenajare eclectică în adevăratul sens al cuvântului. 

Citește si: Confectioneaza singur un cuier modern, minimalist

Clădiri din România în stilul eclectic 

Acest stil a apărut în secolul al XIX-lea în arhitectură și se referă la combinația armonioasă a mai multor elemente care aparțin unor perioade diferite din istorie. Există multe clădiri importante în România construite în acest stil. Ateneul Român, Banca Națională a României, Sinagoga Mare din Sibiu, Tribunalul Oradea, Teatrul Monicipal din Turda sau Casa Vernescu din București sunt clădiri construite în acest stil.

Pentru că este un stil aparte, de-a lungul istoriei acesta a avut și o conotație negativă. Este vorba despre situațiile în care arhitectul sau artistul, în loc să își creeze un univers unic, preferă să ia elemente care nu îi aparțin, din diferite perioade, combinându-la ca și când ar fi ale lui.

Citește si: 3 proiecte simple de bricolaj pentru un dormitor mai vesel

Stilul eclectic în amenajări interioare

Stilul eclectic în amenajări interioare este rezervat celor care apreciază arta și care au o cultură estetică bogată. Stilul eclectic nu este ușor de digerat. În amenajările în stil eclectic vei întâlni multă culoare, multe motive, toate combinate armonios. Dacă vrei să amenajezi o locuință în acest stil va trebui să dispui de mult spațiu, în care să construiești amenajarea. 

Piesele de mobilier trebuie alese cu grijă. Acestea pot avea forme moderne, dar poți să le combini și cu unele pe care le găsești în magazinele de antichități. 

Ca să îți fie mai simplu, poți spre exemplu să construiești amenajare eclectică în jurul unei culori sau al unei piese de mobilier care domină camera. 

Citește si: Cateva idei simple pentru mascarea caloriferului

În imaginea de mai sus, s-a construit în jurul culorii galben. Piesele de mobilier, cât și decorațiunile și accesoriile nu sunt seturi, le regăsim în perioade diferite ale designului de interior, dar aduse în această compoziție sunt foarte bine echilibrate și arată excelent.

Acestea sunt distribuite aproape în mod egal pe tot spațiul disponibil, iar de aici reiese și compoziția echilibrată, care nu deranjează.

Foto: Pinterest.

Citește si: Șase idei simple pentru balconul casei tale
Loading...

Comentarii

Newsletter