10 idei creative de depozitare a cutitelor

08 ianuarie 2016 , 2385 afisari

Din motive de siguranta, cutitele de bucatarie trebuie depozitate separat, dar, in acelasi timp, este indicat sa fie pastrate in locuri usor de accesat.

Desigur, cutitele pot fi cumparate cu tot cu suporturi sau doar suporturile. Insa daca iti doresti sa aduci o nota personala in bucatarie, opteaza pentru variante originale de depozitare a acestora.

Citeste si: Suporturi simpatice pentru ustensilele de bucatarie

Daca esti atras de activitatile de tip DIY, iti oferim cateva idei creative. De exemplu, poti realiza un suport colorat pentru cutite din piese de lego. Astfel, vei oferi bucatariei un aer ludic.

O idee interesanta consta in crearea unor suporturi in blatul de lucru (vezi galeria foto), insa asta presupune sa te gandesti la acest detaliu inca din etapa de confectionare a mobilierului de bucatarie. De asemenea, daca esti in faza de executie a mobilierului, te poti gandi si la varianta crearii unui sertar pentru cutite la unul dintre corpurile superioare ale mobilierului.

Citeste si: Solutii de depozitare pentru bucatarie

Fara indoiala, exista si variante mult mai simple si foarte usor de realizat, cum ar fi un vas din sticla umplut pe jumatate cu fasole (sau alt tip de boabe) in care sa pastrezi cutitele. O idee la fel de simpla este sa umpli un vas patrat din sticla cu bete de bambus, in care sa pui si cutitele.

Se poarta pastrarea cutitelor pe suporturi (fixate in perete) cu magneti, asta in cazul in care iti doresti sa ai cutitele la vedere. In galeria foto vei descoperi si alte idei creative si interesante de depozitare a acestora.

Citeste si: Sfaturi practice pentru o bucatarie organizata

 

Comentarii

Newsletter